Съвсем малко остава до Великден. Цените на традиционните за деня козунаци

...
Съвсем малко остава до Великден. Цените на традиционните за деня козунаци
Коментари Харесай

Всечки се питаме: Колко ще струва козунакът този Великден?

Съвсем малко остава до Великден. Цените на обичайните за деня козунаци и яйца обаче към този момент бележат станалото постоянно покачване по места.

" Има доста малко нарастване, яйцата са същата цена, брашното е малко увеличено, захарта е на същата, само че има малко ", показа сладкарят Петя Иванова от пекарна във Вършец.

Цената след изпичане и пакетиране е същата като предходната година, споделя Петя. Крайната стойност на продукта се дефинира и от района, в който се продават козунаците.

" Половин кг е 7 лева, 200 гр е 3 лева, това са елементарните, които са със стафиди, ванилия и лимонова коричка ", сподели сладкарят.

Проверяваме и какво избират жителите на Вършец и гостите на китното градче. Домашно забъркани десерти ли избират, или се доверяват на потвърдените експерти?

" Козунакът е сложен за култивиране, би трябвало доста неща да се знаят, към него, тъй че избират да дойдат и да си вземат. Почиващите им харесва, месец преди този момент месим козунаци и те си купуват ", разясни Петя.

И въпреки всичко множеството клиенти на пекарната споделят, че държат на усета от предишното, оня усет от старите предписания на пожълтели бележници.

" Ние по тази причина се обърнахме към потреблението на остарели предписания, които нашите баби и майки са ни предали. Правим и съвременни неща като безглутенови десерти и други, само че по обичайното им харесва повече ", показа още сладкарят пред Bulgaria ON AIR

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР